10/12/2016

Tuulihatut ohje

Oi, miten nautinkaan leipomisesta! 

Tänään olen paistanut kakkupohjan yhdelle kakulle, vähän lisää macaroneja sekä tuulihattuja. Keittelin myös huomenna tarvittavat kinuski-kerman sekä laku-kerman jääkaappiin odottamaan. Neitinen on saanut onneksi tällä välillä Mieheltä huomiota, eihän tuosta tulisi mitään, jos yksi roikkuisi jalassa tai huutaisi huomiota. Vuorotyön iloja, vapaata myös viikolla (toisaalta töissä myös viikonloppuna).

Jätä vähän ympärille tilaa, tuulihatut kaksinkertaistuvat uunissa.

Täydelliset tuulihatut 

100g voita
300g/3dl vettä
130g/2dl vehnäjauhoja
3 munaa
1/2 tl leivinjauhetta

Jauhojen lisäämisen jälkeen lopputuloksen pitäisi näyttää tältä.
Mittaa voi ja vesi kattilaan, keitä seosta hetken aikaa (noin minuutti). Ota kattila levyltä. Lisää vehnäjauhot kerralla. Sekoita puuhaarukalla jauhot nesteeseen, laita takaisin levylle ja sekoita taikinaa. Ota pois levyltä, kun taikinasta muodostuu tiivistä. Anna jäähtyä hetki. Lisää munat yksitellen taikinaan ja vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti joka munan lisäyksen välissä. Lisää lopuksi leivinjauhe ja vatkaa hyvin sekaisin. Pursota pellille. Paista noin 25minuuttia 200 asteisessa uunissa. Älä aukaise luukkua välillä. Annoksesta tulee noin 30 kpl.

Jos haluat tehdä tuplamäärän taikinaa, tee mieluummin kaksi erää. Sähkövatkain saattaa muuten mennä taikinaan.

Valmiista satsista tulee kuvaa sitten myöhemmin.. Iskin omani nimittäin pussiin heti kun jäähtyivät. (Ja unohdin ottaa kuvan...)Nämähän voi tehdä jo ennakkoon pakastimeen, ulkonäkö saattaa vähän kärsiä, mutta makuhan se on pääasia.

--

Tavaran hävitys eteni vaatehuoneeseen, jossa säilytetään kaikkea mahdollista joulukuusesta kynsitarvikkeisiin. Mies oli työnjohtajana ja heitteli kaiken ulos komerosta ja minä heittelin omistani osan roskiin ja osan kirpparikasaan. Nyt sinne mahtuu sisälle! Ja hyllyille mahtui myös uutta säilöön joutavaa tavaraa. En oikein tiedä, miksi olen säilönyt mm piirtoheittimen, jonka luovutin eteenpäin Facebook-roskalavalla. Ihan toimiva se oli.

Seuraava urakka olisikin saada iso kasa tavaraa myytyä.. Ei kehtaisi roskiin heittää.. Eikä täällä ole lähellä mitään mihin luovuttaa eteenpäin.. Vaatteille on sentään UFFin laatikko, minne päätyikin Miehen vaatekaapista paljon tavaraa (hän kävi ihan oma-aloitteisesti kaappinsa läpi!).

Jospa tästä nyt siirtyisi iltapalalle ja sohvalle. Pieni hetki kaksin, kun Neitinen menee nukkumaan. :)
On se elämä ihanaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti