4/25/2017

Kaukalopussi ohje

Ompelin jämäkankaista Miehenalulle kaukalopussin kesäksi, tuskailin, että pitäs olla collegehaalaria tai jotain muuta aina pukemassa päälle. Meillä ei siis ole mitään kesähaalaria vauvalle, yksi 56 Neitisen vanha collegehaalari löytyy. Tarviiko kesähaalaria? Kyllä talvella syntyneet on helpompia, tietää, että kaikki päälle mitä on.

Myönnän- jos kangasta olisi ollut enemmän, olisin tehnyt pidemmän pussin. Nyt mennään tällä ja riittää mihin riittää.Tarvitset kolme kerrosta kangasta kesä pussiin- itse laitoin väliin jotain kamalaa trikoota, mitä en varmasti ikinä missään käytä. Sisä kangas on ikean lakanaa ja päälle löytyi pala Neitisen vaunuverhon kangasta. Tämä pala oli himpun liian lyhyt, vain 77cm... olisi voinu olla vaikka 90 cm. Toisaalta, eihän tämän tarvitse mahtua päälle kuin pari kolme kuukautta. Ohje on kuitenkin lähempänä kaupan pussien mittoja.

a= 90cm
b= 20cm+kaari
c=55cm
d=43cm


Ohje

3x 90cm kangasta (85cm leveää)
(Talvipussiin vanua yhden kerroksen tilalle)
Vetoketju 55-60cm (minulle meni vaan 50cm, josta leikkasin palan)
Kanttinauhaa

Leikkaa kaavan mukaan kappaleet kankaista.
Neulaa kankaat kiinni, mutta älä ompele. Mallaa turvaistuimen vöiden paikat ja merkkaa. (Itse halusin, että voin kääntää osan pussista tuolin päänojan alle, meillä kuitenkin on aina pipo päässä)

Leikkaa ensin reikä alimmalle läpiviennille, tee mieleiseen kohtaan. (Mittasin, että meidän turvaistuimen palikan leveys oli noin 8cm, leikkasin siis saman levyisen reijän kaikkiin kankaisiin). Ompele kanttinauha reijän ympärille. (Itse saatan tehdä toisen reijän vielä vähän ylemmäs, jos pussi on heti liian lyhyt.)

Tässä malli, miten itse leikkasin reijät. Tämän saa helposti pois kaukalosta, jos puklu lentää. Vauvan saa nostettua myös pussi kanssa pois kaukalosta, jos tarve vaatii.


Kokeile uudelleen istuimeen kangasta. Merkkaa sivusta lähtevän vyön paikka. Huomaa, että yläreuna kannattaa merkata selkänojan ylimmän asennon mukaan. Leikkaa pitkä viilto molemmille puolille. Ompele kanttinauha ympärille.Ompelin pienen suoran sauman, jotta alimalla asennolla kolot ei ole täysin auki. Helppo avata saksilla.Ompele vetoketju etureunaan. Ylimääräisen ketjusta voi leikata pois.
Ompele pohja kiinni (itse en jaksanut hifistellä ja jätin sauman pussin sisälle näkyviin)
Huolittele yläreuna kanttinauhalla.
Valmis!

Valmis kaukalopussi kesävauvalle

Tässä Neitisen vanha kaukalon verho, Mies on taitava piirtäjä ja piirsi ihan vaan valkoiselle kankalle norsun ja minä ompelin sen verhoon kiinni.

Olen parsinut TOSI nätisti verhon kiinni aurinkosuojaan, ärsytti, kun koko ajan tippui paikaltaan.. 3 kommenttia:

 1. Moikka!

  Olen ihan aloittelija näissä ompelupuuhissa, mutta kovasti kiinnostaisi kaukalopussin tekeminen. Onneksi löysin blogiisi, tosi selkeän oloinen ohje ja tyylikäs toteutus! :) Tuosta kaavasta kuitenkin sen verran varmistaisin, että ilmeisesti leikkasit kankaat niin, että a-reuna oli taitteella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! A-reunan pitää olla taitteella. Itse aina ompelen vähän polven päällä ilman ohjeita niin ei tajua edes kaikkea kirjoittaa :)

   Poista
 2. Hei nuo reijät istuimen remmeille. Kuinka kaukana ne reunoista on? Olen ompelemassa kaverin vauvalle kaukalopussia, eikä mulla ole kaukalo täällä, että voisin mitata

  VastaaPoista