10/10/2016

Se kävelee + macaron ohje

Äiti ei kestä- nyt Neitinen kokeilee kävelyä koko ajan ilman tukea. Saako itkeä? Onko tämä se vauvan ja taaperon raja? Minulla ei ole enää vauvaa 😭😭😭 Aloitettiin kokeilu viime viikolla leikkikentällä- kiikku kiinnosti niin paljon, ettei tukea tarvittu kolmella askeleella.. Nyt ollaan opittu jo neljä askelta ja kävely näyttää enemmän ja enemmän oikealta kävelyltä. Seuraava jännitysmomentti on sitten kun opitaan kiipeämään sohvalle..

Tässä vielä nelivedon jälkiä- paras lelu on iso plaston kuorma-auto

Kiipeily on myös ihanaa- tai sitten tuo mäenlasku. Kuitenkin heti alas päästyä mennään uudelle kiekolle. On se niin ihana. 

Neitisen 1v juhlat ovat tosiaan tällä viikolla, huomenna on the syntymäpäivä ja juhlat juhlitaan perjantaina.  Tykkään leipoa ja valmistella juhlia. Ruoka ei ole ikinä loppunut kesken. Kummitätini on opettanut, että pitää olla niin montaa sorttia, ettei kukaan huomaa, jos joku laji loppuukin. Eli tuloillaan olisi kolme erilaista kakkua, muffinseja, macaroneja, karamelli poppareita, kinkkutuulihattuja, pikkupitsoja- kasvis ja liha, voileipäkakkua kasvis versiona... jokohan riittäisi. Tämä saattaa mennä vähän yli. Vieraita tulee noin 30, onneksi useamman päivän aikana. 

Täytekakkujen teko on ihanaa- saa miettiä ja pähkäillä parhaan makuyhdistelmän mielessään- nyt voitolla olisi pätkiskermakakku, gluteeniton suolakinuski-puolukkakakku ja lakritsi-sitruunakakku. Kakut ovat siitä ihania, että edellisenä päivänä voi tehdä kaikki täytöt ym valmiiksi ja seuraavaksi päiväksi jää vain kuorrutus (joista tämäkin tarvitsee tehdä vain pätkis-kakulle). 

Macaronit odottamassa paistoa

Koristeitakin olen jo suunnitellut ja tehnyt, perus viirejä ripustelen ympäriinsä. Tein omiin häihin paljon pompomeja sekä viirejä erilaisilla teksteillä. Nyt haluan mustaa ja valkoista. Teinkin mieleisiä kuvioita paintilla ja mallasin, että tulee viiriin sopivaan kohtaan kuva. Lopputuloksen näette sitten viikonlopun jälkeen. 😊

Tässä vielä minun macaron ohje, jolla olen onnistunut joka kerta.


Macaron-leivokset

70g kanamunan valkuaista
20g erikoishienoa sokeria
80g mantelijauhetta
140g tomusokeria
(elintarvikeväriä / 10g kaakaojauhetta)


Mittaa mantelijauho ja tomusokeri, jauha yleikoneella tms hienommaksi jauhoksi- siivilöi erilliseen kuppiin.
Erottele valkuaiset kulhoon (itse teen aina metallisessa kulhossa) ja lisää joukkoon erikoishieno sokeri. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Värjää tarvittaessa. Lisää puolet jauhoseoksesta joukkoon ja sekoita nuolijalla, älä sekoita liikaa. Lisää loput jauhot ja sekoita. Mitä enemmän sekoitat, sitä löysempää taikinasta tulee, älä sekoita liikaa. Itse olen huomannut, että taikinassa on sopiva rakenne lähes heti, kun jauhot on saanut kunnolla sotkettua joukkoon. 
Laita massa pussiin ja pursota leivinpaperoidulle pellille pieniä (tai suurempia) ympyröitä. Kuivata noin puoli tuntia. Paistovalmiita, kun ei tartu sormeen hellästi koskettaessa.

Paista noin 150 asteessa noin 15-20 minuuttia, riippuen uunistasi. (Minulla on 155 astetta ja koosta riippuen paistoaika). Jos kuoret eivät lähde jäähdyttyä irti leivinpaperista paista vielä lisää uunissa. (Siis todella ammattimainen neuvo, mutta olen huomannut, etteivät säikähdä useammasta paisto kerrasta).
Kuoret säilyvät vaikka kk ilmatiiviissä astiassa pöydällä, tai viikon ilman astiaa. Täytä edellisenä päivänä ennen syömistä. (Muista tehdä täyte sitä edellisenä päivänä, jos teet täytteeksi suolakinuskia itse)

Suola-kinuski täyte

2dl fariinisokeria
2dl kermaa
1/2tl suolaa

Kiehauta ainekset, anna jäähtyä yön yli jääkaapissa. Vatkaa kermaksi (täytyy olla kylmää, että vatkautuu) ja pursota macaronien väliin. Täydellistä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti