9/11/2016

Wc osa 1

Nyt se on aloitettu, paluuta vanhaan ei ole. Mies on puhuttu ympäri. Aloitin maalaamaan vessan kaakeleita, joiden väri on joka vessassa käynnillä ottanut silmiin. En ole ikinä ymmärtänyt likaisen värisiä laattoja, ne eivät käy minun tyyliini. Tiedän, että toiset niistä pitävät. Haluan laattani ihan vain valkoisena, tylsänä ja tavallisena, jokin pieni juju kuitenkin pitää olla. Tällä kertaa se on harmaa tehosteseinä.

Meillä ei ole kotona kuin yksi wc, joten laattojen vaihto ei nyt tule kysymykseen. Haluan, että remontin aikana voi asua kotona ja tehdä siinä sivussa, kun Neitinen nukkuu päikkäreitään.

Ensimmäisen pohjamaalikerroksen jälkeinen tilanne

En ajatellut kaipaavani vanhaa vessaa joten ensimmäinen kuva on otettu vasta ensimmäisen otex-pinnan jälkeen. Takaseinällä oli vielä palapeli suoraan 90-luvulta (miksi peili pitää laittaa osiin?!). Pohjamaalin alta paistaa vielä vanhan laatan ulkonäkö.

Seinät pitää ennen maalausta pestä hyvin. Kaikkiin kohtiin otex ei halunnut tarttua ja pesin nämä kohdat maalin kuivuttua vielä uudelleen taikasienellä. Jos olisi ajatellut ennakkoon olisi voinut pestä laatat kaikkialta ennen maalausta taikasienellä, muttei se silloin tullut mieleen. Noh, opimme tästä taas...

Parempia kuvia sitten kun saan tämän valmiiksi


Pohjamaalin päälle laitoin Tikkurilan Luja maalia maalarinvalkoisena. Ristiin rastiin pari kerrosta ja ah- minulla on niiiiiiin ihanat seinät vessassa. Yhdelle seinälle tulee vähän väriä (harmaata ylläri). Nurkassa on ihan vain Vallilan dc-fix kalvoa, jonka laitoin seinään heti muutettuamme. Nopea uudistus, joka sopii moneen tilaan! Harmaasta seinästä kerron jahka saan siihen loput tilatusta maalista kotiin.

Vessaan tilasin myös pari uutta kalusterunkoa, kerta tyhjää tilaa on. Niistä lisää sitten, kun saan ne käsiini. (Siksi tämä räjähtänyt järjestys.)

Maali näyttää mielestäni laatoissa hyvältä ja ilme raikastui kerralla. Itse maalaukseen meni kuivumisineen pari päivää. Maalit maksoivat yhteensä noin 100e ja niistä jäi vielä ruhtinaallisesti yli, saatankin yrittää ylipuhua Miehen myös kodinhoitohuoneen pikakaunistumiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti