9/23/2016

Ruokakaappi

Pirskahtelee? 

Pidän tavaroiden järjestelemisestä. Meillä on kyllä usein sotkuista ja joka paikassa vääriä tavaroita. Olen aloittanut pikku hiljaa käymään kaappeja läpi ja heittämään turhat tavarat samaan kasaan, joka toivottavasti päätyy vielä kirpputorille tai pois kotoa. En ole vielä lukenut Konmarin siivous kirjaa, mutta käyn sillä ajatuksella kaappeja läpi- mikä tekee minut iloiseksi jää ja mitä en ole käyttänyt vuoteen lähtee saman tien, jos esine ei aiheuta pirskahtelua.

Vaatehuoneeni olen käynyt kahdesti läpi muutaman kk aikana ja sieltä lähtee joka kerta ainakin yksi iso ikean kassi tavaraa. Jospa sitä ei ostaisi hetkeen mitään turhaa.. Ja mehän olemme asuneet tässä talossa vain pari vuotta ja silti olen saanut vaatehuoneeni aivan sekaisin ja järkyttävään kuntoon..

Ruokakaappi nyt
Nyt siivosin ruokakaapin. Olin kyllästynyt etten löydä kaapista mitään "erikoisempia" harvemmin käyttämiäni ruokajuttuja (kuten fariinisokeria). Ostin tavaroille uusia muovisia läpinäkyviä purkkeja, nyt kaupassa muistaa, oliko kaurahiutaleita jäljellä yhtään vai paljon vai miten se nyt oli. 

Etikettien askartelua

Askartelin kaikkiin purkkeihin uudet samanlaiset etiketit. Näin myös Mies tietää, mitä mikäkin purkki sisältää. Googletin etiketin, joka miellytti pohjana silmää ja lisäsin kuvaan tekstin. Nämä leikkelin saksilla irti ja liimasin kontaktimuovilla purkkeihin kiinni.  Pitäisi olla huomattavasti selkeämpää kuin ennen. (Taaskaan ei ole ennen kuvaa, eihän niitä kehtaa julkaista?!)

Vähän nätimpi keitto-ohje
Purkkejen toiseen kylkeen tein myös kypsennysohjeen neljälle hengelle. Näin ei tarvitse joka kerta etsiä ohjetta keittokirjasta tai netistä. Pastapurkkiin laitoin kaikki pussin loput ja uutta ei saa ostaa, ennen kuin entiset on syöty.

Lopputulos on mielestäni siisti ja selkeä. Pitää vielä muutama pieni purkki ostaa lisää, jotta saan loputkin kuivatuotteet samalla tavalla esille. Löysin muuten neljä purkkia tomusokeria. Neljä. Enhän minä edes käytä sitä muuhun kuin macaroneihin.. Ja luulin, että se on loppu. Noh, se onneksi säilyy pitkiä aikoja. Nyt kaapilla käynti ei aiheuta tuskaa vaan ehkä se jo vähän pirskahtelee ;)  Kodinhoitohuoneen remontti on vähän jumissa.. Sain katon maalattua valkoiseksi ja huone näyttää nyt jo valoisammalta. Ostin myös maalin oviin, hyvin vaalean harmaan. En vain ole vielä löytänyt aikaa hioa ja kitata ovia vielä yhteen kertaan ennen maalausta. Neitinen ei ole mikään mukava apuri. Hän on keksinyt, miten kiivetään tikkaita pitkin ylöspäin, ihan sama, onko äiti jo ylimmällä askelmalla. Alaspäin ei tietenkään osata tulla nätisti. En stressaa tuosta huoneesta, siellä ei onneksi oleilla pidempiä aikoja.

Maalaisinko tuolta laatat vai en? En osaa päättää.

1 kommentti:

  1. Hei,
    Olen kade kun sulla on kokonainen ruokakaappi. Olen unelmoinut keittiöstä, johon sellainen mahtuu.

    Ps. Voisitko hieman tummentaa tekstisi sävyä. Me huonompinäköiset kun emme oikein erota sitä taustasta.

    VastaaPoista