9/24/2016

Vauvakutsut

Vauvoja! Ihanaa!

Pidimme yhdelle ystävälle pienet, mutta ruokaisat vauvakutsut. Tarjolla oli kaikenlaista, lohipiirakkaa, voileipäkakkua, Snickers-kakkua, Kinder-kakkua, pullaa, macaroneja, popcorneja.. Mitähän nyt unohdan. Meitähän oli paikalla vain viisi henkeä, mutta ruokaa taisi olla kahdellekymmenelle. 

Kasvisvoileipäkakkua kurkkukuorella

Macarons, suolakinuski sisuksella, suklaisella kuorella

Minä sain kunnian tehdä kasvisvoileipäkakkua, karamellipopcorneja sekä macaroneja. Haluan jakaa kanssanne tuon popcorn ohjeen. Suosittelen tekemään kerralla tarpeeksi, nämä ovat järkyttävän hyviä ja koukuttavia syötäviä.
Karamelli-Popparit 

150g voita
1,8dl fariinisokeria
1/2tl suolaa
1tl vanilija-aromia 
1/4tl soodaa
2 pussia poppareita (tai haluamasi määrä, mitä vähemmän, sitä enemmän karamellia)

Keitä voita ja fariinisokeria noin 120-140 asteiseksi. 
Lisää suola, vanilja sekä sooda. Sekoita hyvin. Huom, saattaa kuohahtaa vähän.

Erottele popcorneista kaikki poksahtamattomat pois ja laita poksahtaneet leivinpaperin päälle pellille. Kaada karamelli poppareiden päälle ja sekoita joukkoon. Valmista jo nyt maisteltavaksi, mutta säilyvät parempina, jos jaksat kuivattaa 120 asteisessa uunissa tunnin (hämmennä välillä). Parhaita lähes heti syötynä. Eivät säily. Tulee napsittua ohikulkiessaan. 

Vaippakakku

Body kakusta, kuva on tehty ompelemalla paperin läpi, teen joskus jotain Neitiselle ja kerron paremmin


Sankarille oli myös pieniä lupauksia kaikilta osallisilta (myös heiltä, jotka eivät päässeet paikalle), minä sain osakseni tuoda iloa arkeen, tarjota vaivattoman lounaan ja viedä suklaata. Nämä asiat pitää (saa) tehdä ensimmäisen vauvavuoden aikana. Ei yhtään epämiellyttävät tehtävät. Samalla näkee myös sitä uutta tulokasta (aiheuttaa vauvakuumetta jo ajatuksena) :)

Vaippakakku tuli myös tehtyä, se sisälsi vaippojen lisäksi suklaata sekä bodyn ja vaunuverhon, joka vilahti jo aiemmin.

Ihana päivä, nyt voikin pyöriä pallona eteenpäin.. Tai sohvalle makaamaan ja valittamaan.. Tuntuu yhtä pahalta kuin odotusaika 😂 Toivottavasti tämä olotila on vähän nopeammin ohi menevää.

Ihanaa lauantai illan jatkoa kaikille :) 

2 kommenttia:

  1. Päivi kyselikin tuota poppareitten ohjetta ja tässähän se tulikin. Suuri kiitos!! :)

    VastaaPoista