3/20/2017

Tutista vieroittaminen + munkki ohje

Ihania tulppaaneja Anopilta! 


Nyt on tullut se hetki, että Neitinen joutuu luopumaan tutista. Tämä täytyy tehdä ennen Miehenalun syntymää, muuten menee varmasti vaikeaksi. Ei sillä. Ei tämä ole helposti alkanut. Ensimmäisen yön Neitinen sai nukkua vieressä (Mies meni yöksi töihin) ja eipä ole nukahtaminen ollut noin hanakalaa vielä ikinä. Lopulta nukuttiin ja yöllä tutin perään kyseltiin kahdesti- ensimmäisellä kerralla siirsin Neitisen nukkumaan keskemmälle ja tottakai herätin hänet, toisella kerralla Neitinen tippui (tai heräsi ja yritti karata) sängystä. Yöstä selvittiin. Aamulla nukuttiin kuten normaalisti.

Päiväunille mennessä taas kyseltiin tutin perään. Neitinen on oppinut tietyn kaavan sänkyyn mennessä ja tietysti tutin kiinnittäminen vaatteisiin kuuluu tähän rutiiniin. Yllättävän helposti kuitenkin jäätiin ihan ilman itkua yksin nukkumaan. Ja hän nukkui pitkään! 

Toisena iltana Neitinen sai nukkua omassa sängyssä yönsä. Nukahtaminen oli taas hankalaa ja vaati pitkän tovin itkua ja kyselyä tutin perään. Yöllä hän ei kuitenkaan herännyt kertaakaan (!!) ja aamullakin nukuttiin normaalisti.

Toiset päiväunet menivät myös ihan hyvin, vähän kyselyä ja pikku itkut, mutta ei mitään kamalaa. Nätisti nukutti yli kaksi tuntia. Niin sitä vaan pikkuhiljaa opitaan. Ihanaa!

Kolmas ilta. Vähemmän huutoa ja itkua, mutta edelleen sitä oli. Yöllä ei kuitenkaan taaskaan herätty ja aamulla nukuttiin normaalisti. Eli pitää uskoa, että toivoa on. Välillä kysellään tuttia, mutta se on ihan normaalia. Emmeköhän me tästä vieroituksesta selviä. Suosittelen kyllä hävittämään kaikki pois silmistä! Voin kuvitella, millainen huuto tulisi, jos missään lähettyvillä olisi oma tutti..

--
Eikös kuvat kannata ottaa sitten, kun kaikkien mahat on jo täynnä? 

Paistoin viikonloppuna munkkeja- ah. Tulipas ihania! Olen yleensä tehnyt munkit aina Äidin kanssa, hän on täydellinen taikinan tekijä, nyt tein itse. Osasin! Kelpasi antaa vieraille mukaan vietäväksi.


Täydelliset munkit

5dl vettä (tai maitoa)
100g sokeria
100g voita
3tl suolaa
1 muna
50g hiivaa (tai 2pss kuivahiivaa)
n.1kg vehnäjauhoja

Kaikkihan nyt osaa tämän taikinan tehdä :) Tässä nämä minun mittasuhteet. 

---

Tänään on ollut ihana päivä (paitsi nyt alkoi joku kamala lumipyry) ja kävimme koko perhe jäällä kävelemässä. Ajattelimme fiksusti, että Neitinen nukkuu sitten hyvin päiväunet. Noh. Hän nukahti jo matkalla rantaan. Menimme sitten vielä uudelle reissulle päiväuni aikaan, ettei nukkumaan meno ole yhtä huutoa. Hankijaiset on kyllä parasta.

Mies ja Neitinen jäällä, välillä sai suostutella kävelemään. 

Välillä käytettiin lapsityövoimaa

Kävimme katsomassa jotain saarta- ihanat maisemat. 

Makeaa viikonalkua teille kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti