3/09/2017

Snickers piirakka ohje + Suklainen piirakka ohje

Tarvitseeko aina tekosyyn herkutella? Onneksi on kavereita.


Sisko oli nopeampi kuin valokuvaaja.

Snickers piirakka

Pohja:
2 Kananmunaa
1½dl Sokeria
2½dl Vehnäjauhoja
1½tl Leivinjauhetta
1½tl Vaniljasokeria (tai vanilliinia)
1dl Turkkilaista jogurttia
100g Voisulaa

Kinuski:
3dl Kermaa
2dl Fariinisokeria
1rkl Voita

Pinnalle:
100g Suolapähkinöitä (laita enemmän)
150g Suklaata
1dl Kermaa

Tee ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita myös voisula ja jogurtti. Lisää jauhot ja voisulaseos vuorotellen vaahdon joukkoon. Kaada leivinpaperille (pyöreä vuoka, mikä tää peruskoko on?). Paista 200 asteessa kypsäksi. 15-30minuuttia. Jäähdytä

Keitä kinuski, kun pohja on jäähtymässä. Kaada kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 20minuuttia. Lisää voi lopuksi. Kun valmista, kaada ensin 1/3 pohjan päälle ja ripottele suolapähkinät päälle. Kaada loppu kinuski pähkinöiden päälle. Anna jäähtyä.

Lämmitä kerma ja suklaa, sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada pohjan päälle. Laita jääkaappiin. Parasta parin päivän päästä. 

----
Huom! 
Piirakasta tulee todella hyvää, mutta mielestäni kaipaa vielä kehittelyä. Oli parempaa kaksi päivää tekemisen jälkeen. Pohjasta tulee kosteaa, olisin toivonut kuivempaa rakennetta- kenties pidempi paistoaika auttaisi? Kaipasimme myös enemmän suolapähkinöitä pohjaan. Ja suklaata. Enemmän suklaata päälle. Se hukkuu kinuskin makeuden sekaan täysin. 
Painotan kuitenkin, että tämä on hyvää!

---

Parasta lämpimänä ja vähän mutaisena

Suklainen piirakka

2½dl Vehnäjauhoja
2½dl Sokeria
1tl Vaniljasokeria
1tl Soodaa
½tl Suolaa
1 1/4dl Vettä (tai kahvia tai muuta nestettä)
100g Voita
3rkl Kaakaota (oikeaa)
½dl Jogurttia 
1 Kananmuna
(Pähkinöitä)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta neste, voi ja kaakao. Sekoita kaikki aineet sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää päälle pähkinöitä. Paista 175 astetta noin 30-45min. Voi jättää mutaiseksi. Parasta lämpimänä jäätelön tai kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa. 

--

Herkuttelun lomassa olen parannellut ja pessyt vauvanvaatteita. Ostin tuttavalta ison kasan vaatteita parilla kympillä. Siis oikeasti ison kasan. 

Vähän juhlaa

Perus bodeja

Lisää perus bodeja

Vähän valkeaa

Vähän lisää vielä

Muutamat housut housuttomalle

Yövaatteita myös

Sukkia pieniin jalkoihin

Pari hattua.

Niin. Ehkä meidän Miehenalku ei kulje alasti. Sain tämän lisäksi myös Siskolta ja Ystävältä vaatteita isot kassilliset. Nyt lähinnä saa valita, mitä pitää ja mitä ei. Tai sitten ei vaan pestä pyykkiä ikinä ja kaikkia ehtii käyttää kerran? Nämä kaikki ovat max 68 kokoa, vastaavat max 62? kokoa. Ja tässä tosiaan vaan se ostettu satsi. 


Pientä ompeluhommaa, tässä vielä keskeneräinen projekti.

Mukana oli ihania napillisia bodeja, joita ei tässä muodossa varmasti tulisi käytettyä. Näpräsin vähän ja nyt nappien alla on nepparit ja käyttö on huomattavasti mukavampaa (myös Miehestä).

Niin ja uusi äitiyspakkaus. Minä niiin haluan sen. Se on niiiiin ihana. Voi, että kun sen saisikin.

Ihanaa tulevaa viikonloppua teille kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti