3/14/2017

Suklaa suolapähkinä keksit ohje +ulkoilua

Suklaa suolapähkinä keksit

85g pehmeää voita
3/4dl fariinisokeria
½dl sokeria
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
1rkl perunajauhoja
½tl soodaa
(1tl suolaa)
2½dl vehnäjauhoja
1½rkl oikeaa kaakaota
100g suolapähkinöitä
200g valkosuklaata koristeluun

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja vatkaa kunnolla. Sotke kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. (Lisää suolaa, jos tykkäät suolaisista kekseistä, itselle oli liian suolaisia suolan kanssa.) Sotke suolapähkinät joukkoon.  Paista 175 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Dippaa sulaan valkosuklaaseen ja laita jääkaappiin kohmettumaan. Nam! Taikinasta tulee noin 20 keksiä, riippuu minkä kokoisia teet, itse tein jättimäisiä 16kpl.

--
Mies retkiluisteluradalla Vuonislahden ja Kolin välillä.


Viikonloppuna ulkoiltiin koko perhe! Aivan ihanat keväiset kelit tekivät paluun. Kävimme lauantaina retkiluisteluradalla luistelemassa, Neitinen oli vaunuissa ja käveli osan matkaa. Mukana oli myös Miehen veli perheineen. Olipas mukavaa luistella pitkästä aikaa! Retkiluistelurata ei ole mikään paras paikka harjoitella luistelua, on se sen verran epätasainen, mutta eteenpäin päästiin, kuka milläkin tyylillä. Maisemat ovat kyllä parhaat!

Neitinen pääsi myös jaloittelemaan, tämän jälkeen nukuttiin autossa. 

Napakelkkailua.

Sunnuntaina kävimme talviriehassa Miehen lapsuuden maisemissa. Neitinen istui pulkassa ja katseli ihmisvilinää, vielä ei laskettu mäkeä. Paikalla oli myös napakelkka, Mies antoi Neitiselle kyytiä ja ilo oli taattu. Minulle iski hirveä migreeni ja poistuimme paikalta nopeasti. Onneksi pari tuntia unta korjasi tilanteen ja kipu meni pois.

--

Olin tänään neuvolassa. Kamalaa. Painan niiiiiin paljon. Saman verran, kun olin menossa Neitistä synnyttämään. Ja vielä olisi kuitenkin täysiä viikkoja jäljellä se 15.. No, ehkä mahdun ovesta vielä laskettuna aikana? Ehkä en... Tartteis varmaan olla syömättä keksejä ja kakkuja?  Ei onnistu kuitenkaan.

Neitinen on nyt alkanut juttelemaan kamalasti. Lähes kaikki sanat toistetaan, mitä kuullaan. Joulun aikaan tuli kukka, kakka, äiti ja sen sellaista, nyt tulee kaikenlaista: koova (korva), puelin (puhelin), vaalo (valo), tutitu (youtube ohjelman nimi), koi'a (koira), paappa (muumipappa)... Lista on loputon. Ärrät ja ässät puuttuu aikalailla kokonaan kuin myös muutamat muut kirjaimet välistä. Tulevat (toivottavasti) aikanaan mukaan puheeseen.


Nautinnollista viikkoa teille kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti