2/27/2017

Koli ja jäätie

Kävimme Miehen ja Neitisen kanssa Kolilla herkuttelemassa, niin maisemilla kuin suklaakakulla. Päivä on ollut niin täydellinen ja aurinkoinen ja ihana, että ei kait tämä tästä voi enää parantua? 

Vuonislahden jäätie
Tiet ovat jäisiä ihan muuallakin kuin jäätiellä.
Lieksassa sijaitsee Euroopan pisin sisävesien jäätie. Vuonislahden ja Kolin välillä kulkevalla reitillä pääsee ajamaan 7km matkan jäätä pitkin. Tänä vuonna on myös ensimmäisen kerran mahdollista luistella sama reitti autotien vieressä kulkevalla retkiluisteluradalla. Tänään keli oli niin mainio, että houkutus heräsi- täytyy mennä kokeilemaan!

Syöty jälkuruoka, kuka sitä muistaa kuvata ennen?
Kolilla kävimme tutustumassa ihan turistina Ukko-Kolin laskettelurinteisiin, en ole itse ikinä siellä käynyt ja luulin, että paikka on jotenkin kuppainen. Kattia kanssa! Ymmärrän kyllä, miksi toiset laskettelevat. Ukko-Kolilla kävimme ihan vain syömässä suklaakakkua ja juomassa kahvia. Neitinen nautti välipalastaan ja makoili maisema-sohvalla niin tyytyväisenä, ettei jäänyt epäselväksi, oliko kivaa. 

Sokos Hotel Koli sijaitsee Ukko-Kolin huipulla. Sinne pääsee maisemahissillä (jossa tänään oli ruuhkaa ja kaikissa kuvissa oli muita ihmisiä), siitä näkee kauas! Suosittelen vierailemaan, jos tänne päin sattuu suuntaamaan! 


Ihana aurinko värjäsi taivaan satumaisen siniseksi

Sokos Hotel KoliEi kommentteja:

Lähetä kommentti