11/20/2017

Kinkku-voileipäkääretorttu OHJE

Nämä kääretortut ovat tekijän ystäviä. Voit tehdä nämä oikein mielellään koristeita myöten valmiiksi edellisenä päivänä ennen syömistä. Käärit ne vain hyvin kelmun sisälle, niin eivät kuiva. Ovat vain parempia kostuessaan.

Pohja (kinuskikissan ohje)

1pss kuivahiivaa
2 1/2dl vettä
1/2dl öljyä
1 1/2tl suolaa
2tl sokeria
1dl kaurahiutaleita
350g vehnäjauhoja
(paprikajauhetta tms maustetta)

kostutus: 1dl maitoa

Sekoita aineet keskenään ja levitä pellille tasaisesti. Kohota 45 minuuttia. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kääri heti rullalle jäähtymään.


Kinkkutäyte

100g palvikinkkua
1/2 pieni punasipuli
100g fetajuustoa
1 punainen paprika
200g chili-paprika tuorejuustoa
120g smetanaa
1dl aurinkokuivattua tomaattia
mustapippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta

Pilko kaikki täytteet pieneksi silpuksi. Sotke joukkoon tuorejuusto ja smetana. Maistele ja lisää mustapippuria, paprikajauhetta, chilia ym oman maun mukaan. Huom! Esim sipulin maku voimistuu jääkaapissa! Kostuta pohja maidolla ja lisää täyte päälle. Kääri rullalle. Kääri rulla vielä kelmun sisälle niin kostuu tasaisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti