6/02/2017

Ai mitä on mielessä? +valkosuklaa-sitrus keksi ohje

No synnytys! Josko tämä tässä kuussa haluaisi tulla ulos.. Laskettuun aikaan noin neljä viikkoa, viime viikolla oli parina yönä kipeitä supistuksia harvakseeltaan, mutta useamman tunnin ajan. Ei Neitistä odottaessa ollut sellaisia. Ajattelin taas, että joko nyt, ei kait oikeesti vielä. No ei onneksi vielä, mutta nämä supistukset olivat kyllä laskeneet vauvan pään alas, mutteivät olleet kuitenkaan vielä kiinnittäneet päätä lähtökuoppiin. En enää muista, miten pitkään tästä meni Neitisen kanssa synnytykseen.

Neuvolasta muuten, minun paino oli laskenut hurjat sata grammaa- oothan sinä syönyt ihan normaalisti- kysely alkoi. Jotenkin huvittavaa, kun toisille, jotka eivät oikeasti ole mitään XL kokoa, tunnutaan valitettavan, jos paino nousee yhtään, mutta ei meidän neuvolassa. Minun paino on noussut paljon, yli kymmenen (melkein kaksikymmentä) kiloa tämän raskauden aikana, joten ei ehkä haittaa tuo sadan gramman lasku. Miehenalku oli kuitenkin muuttanut asentoa niin, että SF-mitta näytti neuvolatädin mielestä kovin pieneltä. Kuitenkin lähes käyrällään pysyi.

Että näissä tunnelmissa odotellaan. Joko joko joko. Millonkahan. Tuliskohan se ens viikolla? Tai sitä seuraavalla? Vai kk päästä? Vai mennäänkö ryminällä heinäkuulle?


Tähän väliin kuitenkin yksi keksi ohje.

Valkosuklaa-sitrus keksit

125g voita (pehmeää)
1dl fariinisokeria
1dl sokeria
1 muna
1rkl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
3dl vehnäjauhoja (jos tosi löysää taikinaa lisää vielä puoli desiä)
½tl soodaa
1/4tl suolaa
150g valkosuklaahippuja

pinnalle sokeria

Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää taikinaan mehu ja sotketut kuivat aineet. Lisää lopuksi valkosuklaa ja sekoita. Nostele taikinasta pieniä kekoja leivinpaperoidulle pellille (itse tein isoja keksejä 24 kpl, kahdella pellillä, osa levisi yhteen). Keksit leviävät paljon! Lisää päälle hieman sokeria. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti