2/16/2017

Tuubihuivi taaperolle

Neitinen sai talvitakin alennusmyynneistä. Tylsän mustan, että kävis sitten tytölle tai pojalle. Takin vetoketju meinaa aina jäädä vähän auki ja kaula jää paljaaksi. Neuloinkin Neitiselle tarpeeseen tuubihuivin (kun vain pääsin kammostani, että hän tukehtuu siihen).


Tuubihuivi ohje

Seitsemän veljestä, puikot oman mielen mukaan (noin 4)
Työ neulotaan tasona ja yhdistetään lopuksi tuubiksi. 

Luo 40 silmukkaa. *Neulo kaksi oikein, yksi oikein kiertäen, yksi nurin* toista. Kaksi viimeistä silmukkaa neulotaan oikein. Neulo myös nurja puoli samalla tavalla. Kun huivi on sopivan pitkä (Neitisen huivi noin 50cm) päättele huivi ja yhdistä tuubiksi. 

Neitinen ja huivi kaupassa


Tiedättekö, että on muuten kamalan hankalaa löytää samaa violetin sävyä kuin on jossain valmiissa kaupan pipossa? Ei sitten millään löydy mitään sopivaa.. no, tällä vähän eri värillä mennään tämä vuosi, seuraavalle kaudelle jättipää (Neitinen käyttää 3-7v hatun kokoa) tarvitsee varmaan jo uuden pipon. Ja ehkä myös kaulaliinan. Ja lapaset olis kiva myös neuloa.. eli lopputulos on iso kasa lankaa, jonka Neitinen purkaa kerältä solmuun ennen kuin mikään valmistuu. 

Tänään on myös kyläilty mummon luona. Keksimme nopean tavan tehdä nyörejä (Mummolla on neulonta maraton tossuille, joita menee tänä vuonna vihittäville pareille). Köytimme sähkövatkaimen taikinakoukkuihin toisen pään langasta ja toinen pää ovenkahvaan, johan alkoi pyöriä! Tehokasta ja tässä massatuotannossa oikein kaivattua nopeutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti