4/27/2017

Virkattu norsu vaunulelu ohje + "Maileg" pupu


Käsityö päivässä pitää mielen virkeänä. Eikös. Joka päivä on tullut jotain uutta värkättyä, joko Miehenalulle tai sitten Neitiselle. Nyt tein näitä super söpöjä norsuja vaunuleluksi. Toisessa päässä on tuttinauhan nipsu (vanhoista Neitisen nauhoista varastettu).

Sanallisia ohjeita on paljon, mutta itse pidän kuvallisista ohjeista enemmän. Teinkin ohjeen pohjalta kuvan, mitä ainakin itse osaan helpommin seurata.


Ohje:

Ensimmäinen kerros virkataan ketjusilmukoita. Jokainen kerros aloitetaan yhdellä ketjusilmukalla. Jokainen ruutu vastaa yhtä kiinteää silmukkaa tai ketjusilmukkaa (silmukoiden lisäys). Jokaisen kerroksen jälkeen työ käännetään. Tarvitset kaksi vartaloa ja kaksi korvaa. Itsellä oli 2,5mm virkkuukoukku ja puuvillalankaa. 

1.kerros= 14 ketjusilmukkaa.
2.kerros= 1 ketjusilmukka, 2 kiinteää silmukkaa toiseen silmukkaan koukusta + 13kiineää silmukkaa (yht 15 kiinteää silmukkaa)
3.kerros= 1 ketjusilmukka, 16 kiinteää silmukkaa, joista kaksi viimeistä samaan silmukkaan.
jne.

Korva: 


Virkkaa 2 ketjusilmukkaa
1. kerros: 3 kiinteää silmukkaa ensimmäiseen ketjusilmukkaan, 1 ketjusilmukka, käännä
2. kerros: 2 kiinteää silmukkaa jokaiseen silmukkaan, 1 ketjusilmukka, käännä
3.kerros: *1 kiinteä silmukka, 2 kiinteää silmukkaa samaan silmukkaan* toista kolmesti
4. kerros: *2 kiinteää silmukkaa, 2 kiinteää silmukkaa samaan silmukkaan* toista kolmesti
5. kerros: *kolme kiinteää silmukkaa, 2 kiinteää silmukkaa samaan silmukkaan* toista kolmesti


Ompelu:

Ompele ensin korvat paikalleen. Ompele norsun puolikkaat yhteen nurjalta puolelta, jätä kääntö & täyttö aukko kärsän ja jalan väliin. Käännä, täytä ja omepele kiinni.

Nauhan virkkasin kiinteillä silmukoilla, 5 silmukkaa leveänä. Muista ommella tiukasti kiinni norsuun ja nipsuun, ettei satu vahinko pienen syöpöttelijän kanssa. 


---
Neitinen on ihastunut pupuihin ja ankkoihin. Mummolassa on pupu joka pitää etsiä ensimmäisenä käsiin, vaikka sillä ei pitkään leikittäisi. Ja sitä kysellään kotonakin. Pupu?

Neitiselle ompelinkin Maileg tyyppisen pupun. Eihän se ole sinne päinkään oikean kanssa, mutta menettelee näin harjoitukseksi. Kankaaksi löysin vain trikoota. Kaikki puuvillat on kuviollisia ja eivät ehkä olisi pupuksi soveltuneet. Kädet ovat kovin lihaksikkaat ja jalat valtavat, päästä tuli nätti. Maha on tekijänsä näköinen (iso). Onneksi tämä harjoituskappale kelpasi Neitiselle leikkeihin täydellisesti.
9 kommenttia:

 1. Hei! Kiitos kaaviosta! Ohjeessa puhutaan 2. ja 3. kerroksen kohdalla pylväistä, pitäisi varmaan olla kiinteitä silmukoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän ihmettä minä olen kirjoittaessa ajatellut :) pitää korjata ohjetta vähän. Kiitos tarkkaavaisuudesta :)

   Poista
 2. Tosi hyvä ja näppärä ohje norsun tekemiseen tällaiselle aloittelijallekin. Kiitoksia! :) Täällä minun versio vaunulelusta http://vaaavivaavi.blogspot.fi/2017/07/diy-vaunulelu.html

  VastaaPoista
 3. Hei! Ihana pupu mistähän löytyis kaavaa tollaiseen pupun, kun ei tarvitse olla Maileg, olisi tarvetta kun näitä pieniä on kuusi. Kiitos etukäteen. Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse piirsin omasta päästä, vähän mallia katsoin tuosta maileg-pupusta. Kun olisi aikaa, voisin tehdä ohjeen. :) tuo pienin paketti on vain kovin tarraavaa sorttia..

   Poista
 4. Mitä puuvillalankaa käytit? Oon yrittäny ettiä jotain hyvää, mikä näyttäs näin alottelijankin käsissä hyvältä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööö käytin kahta eri, molemmat novitan lankoja (ja eri paksuisista). Tärkeintä on ottaa koukku oman käsialan mukaan, jos virkkaa löysää, kannattaa ottaa pienempi virkkuukoukku jne.

   Tarkistin langat: Novitan cotton soft (valkoinen)
   Novita cotton Mercerized (turkoosi)

   Poista