4/07/2017

Mitä hankitaan toiselle lapselle?Maailma on pullollaan kaikkia "tuikitarpeellisia" asioita lapsiperheille. Mitä niistä tarvitsee? Etenkin toisen lapsen kohdalla, onko jotain, mitä olisi pitänyt hankkia jo ensimmäiselle?

Olen pyöritellyt asioita päässäni. Makustellut. Mitä sitä oikeasti tarvitsee tämän toisen lapsen kanssa? Sehän syntyy jo kohta! Laskettuun aikaan olisi kaksi ja puoli kuukautta. Oikeasti!? Kohtahan se on täällä. Pitäisi alkaa muodostaa järkeviä ajatuksia uusille hankinnoille.

Tuplat. Ne on hankittu ja tiedän, että niitä tarvitaan. Ikäero on niin pieni, ettei Neitinen jaksa vielä aikoihin kävellä pitkiä matkoja. Kauppareissutkin ovat yleensä liian pitkiä ja väsyttäviä kävellä kokonaan.

Neitisellä ei ollut sellaista pehmeää kantokassia. Sellainen tarvitaan sitten noihin tupliin, että  niihin uskaltaa sijoittaa tuon vastasyntyneen. Niitä on niiiiiiiin montaa eri merkkiä ja mallia ettei ole rajaa. Meidän tuplat ovat tietysti kovin kapeat, että myös koppa saa olla kapea. Tilaan (kerta en missään ole nähnyt hyllyssä) Philin ja Tedin kantokopan. Se on todella kapea, vain 29cm ja XL malli on 69cm pitkä. Tämä menee sen aikaa kuin on tarvis. Sitten voi siirtyä perus makuupussi pehmusteeksi-linjaan, jos on tarvis. Meidän käyttömme on suurinta juuri shoppailureissuilla. Tiedä häntä miten kesällä innostuu ulkoilemaan.

Kuvahaun tulos haulle pehmeä kantokassi
Phil&Teds XL kantokassi ovh noin 89e. Tässä mallissa vuori ei ole inhottavaa fleeceä kesävauvalle.
Sitten lyö tyhjää. Pitäisi hankkia varmaan kantoreppu tai -liina tai joku muu turvaväline kotiin, joka suojelisi pientä Neitisen innokkuudelta. Neitinen on nyt nimittäin kovin innokkaasti hoitanut nukkea- vauvaa- jonka silmiä tökitään jatkuvasti ja roikotetaan päästä ja käsistä ja jaloista. En tiedä yhtään, miten hän antaa Miehenalun olla rauhassa. Ei ainakaan uskalla jättää edes siksi vessareissuksi heitä kaksistaan.
Kuvahaun tulos haulle kantoreppu


Kantoreppuja katselin netistä, löytyy Manducaa, Tulaa, BabyBjörniä ja lukuisia muita merkkejä. Vastaan tuli myös kantoliinoja, trikoisia ja kudottuja. Miten tästä osaa valita itselleen sopivan? Kaikkialla sanotaan, että pitää käydä liikeessä sovittamassa- no joo, helpommin sanottu kuin tehty täällä korvessa asuvalle. Etenkin kun tätä nyt mahan kanssa rupesi pohtimaan tarkemmin. (Miehenalku on hyvin näkyvää sorttia, Neitinen ei näkynyt sen kummemmin, mutta nyt kyllä on jo järkky iso maha!)

Olen itse tämmöinen perus XL kokoinen nainen ja lähdin selvittämään keskutelupalstoilta, mitä sen kokoiset äidit ovat käyttäneet. Eipä paljon löydy tietoa.. Manducassa on ilmeisesti paljon ainakin säätövaraa, sitä täytyy varmaan päästä livenä katsomaan. Tulan kuosit kiinnostaisi myös. Pitää haudutella vielä asiaa.. Jos näitä nyt jossain tulisi vastaan.. Mies on taas vastaavasti tuollainen oikein perusrunkoinen suomalainen tapaus, lihasta ja pituutta on, eli saisi olla helposti muunneltavissa molemmille, jos on tarvis.Neitiseltä jäi sitteri (BabyBjörn) ja sitä varmasti tulee käytettyä myös Miehenalun kanssa. Kysymys kuuluukin, missä sitä uskaltaa pitää? Neitinen nauttisi itse edelleen tästä vekottimesta, mutta vauhti on aika hurjaa! Äidillä ei kestä sydän katsoa.. Pelottaakin, kiipeääkö hän myös sitteriin tai antaako hän Miehenalulle liikaa vauhtia. No, katsotaan miten käy.. Ensimmäisen kanssa oli niin helppoa, ei tarvinnut miettiä tämmöisiä asioita. Ehkä juuri siksi tuo kantoreppu alkoi pyöriä päässä..

--


Noin muuten tänne alkaa kuulua aikalailla keväistä keliä. Välillä sataa vettä ja aurinko paistaa. Lunta on pihassa melkein metri. Eilen oli ihana keli, lämpöä oli lähes 10 astetta! Neitinen pääsi koeajamaan uutta keväthaalaria. On se söpö tapaus, äiti ei kestä. Haalarissa on vielä vähän kasvunvaraa, menee varmasti syksylläkin. Hyvä! Nimittäin väristä voi päätellä, että Miehenalulle pitää kuitenkin ostaa omat haalarit, ehkä hän ei näihin pinkkeihin ihanuksiin sovellu puettavaksi. Ja voi myös olla, että Neitinen saa tästä eteenpäin tylsiä tummansinisiä vaatteita, että sopisivat sitten molemmille (tai sitten ostan salaa pinkkiä). 

Minä kävin neuvolassa ja sain pientä arviota Miehenalun koosta. Nyt olisi jotain 1200-1300g eli jos kasvaisi tasaisesti käyrällään olisi sen 3500g syntyessään. Neitinen oli jättimäinen 4220g ja 52cm. Minua vähän pelottaa, jos tämä onkin isompi ja vielä jättipäisempi kuin siskonsa. Synnytys on muutenkin alkanut mietityttämään.. Ensimmäisen kanssa ei tiennyt, mihin lähtee, nyt tietää, niin alkaa jo ajatella asiaa. Pitäisi varmaan jauhopussia pölistellä ja lopettaa turhat pirujen maalailut seinille.

Palataan näihin tunnelmiin! Ihanaa viikonloppua teille kaikille! 


2 kommenttia:

  1. Pienihän tuo Neitinenkin on ollut. xD Kaikki on niin suhteellista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tietysti. Suhteellista. Paitsi se pää oli iso!! Toivottavasti tää toinen olis sen perinyt isältään..

      Poista