10/28/2016

Piparitaikina

Lunta tuli ja se suli. Onneksi "jouluolo" jäi. Siksi teinkin piparitaikinaa, syötäväksi raakana. Nam. Suosittelen kokeilemaan fariinisokeria normaalin sokerin tilalla, ah, niiiiiiin ihanaa.

Paraisten piparit -fariinisokerilla

250g Voita tai margariinia
200g Fariinisokeria
200g Siirappia
2tl Kanelia
1tl Inkivääriä
1tl Neilikkaa
1 1/2tl Pomeranssinkuorta
1-2 Munaa
2tl Soodaa
500g Vehnäjauhoja


Laita kattilaan voi, sokeri, siirappi ja mausteet. Kiehauta. Anna jäähtyä ja vatkaa sähkövatkamella muna joukkoon. Lisää jauhot sekä sooda muutamassa erässä ja vatkaa sekaisin. (Älä vatkaa enempää). Anna olla yön yli jääkaapissa. Paista tai syö raakana. (Jos teet piparitaloa, jauhoja pitää laittaa vähän enemmän.)


--

Valopallot
Odotan, että saan laittaa joulukuusen. Minusta on ihanaa kaivaa kuusi kaapista ja koristella ja katsoa sen valoja. Jotenkin niin rauhoittavaa. Meillä on siis muovikuusi, kuten arvata saattaa. Eräänä vuonna taisin Miehen ollessa töissä kasata kuusen jo Marraskuussa, niin varmaan tapahtuu nytkin. Tällä hetkellä sisältä ei löydy kuin vain nuo valopallot maljakosta, mutta samalla, kun kaivan kuusen esille, niin ripottelen palloja jokapuolelle. 

Joko saa soittaa joululauluja olematta erikoinen? Sehän on sitäpaitsi vaan kerran vuodessa. Eikös nyt jo voi alottaa? 



5 kommenttia:

  1. Minäkin ostin muovikuusen viime vuonna. En olisi ikinä uskonut, että niin tulee tapahtumaan. Valkoinen muovikuusi vain on niin ihana. Aloita vaan jouluvalmistelut, mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulusta on enemmän iloa ilman karisevia neulasia, vaikka tuoksu jääkin saamatta 😊 Mukavaa viikonloppua myös sinulle 😊

      Poista
  2. Sitä tuoksua voi saada vaikka tuomalla pienen kimpun kuusennoksia maljakkoon. Tosin tunnustan että mie oon jotenkin aidon kuusen kannattaja, toteutus on Miehestä kiinni. :)

    VastaaPoista
  3. Onko tuo neilikan määrä ohjeessa tosiaan noin suuri?

    VastaaPoista