5/24/2017

Kuulumisia + valkosulkaa-lime juustokakku ohje

Väsyttää! Laiskottaa! Nyt ei huvita! Sohvalla on kiva olla. Mites se meni, että ennen h-hetkeä keho haluaa levätä ja kerätä voimia, toivottavasti tämä tarkoittaa sitä. Illalla ei meinaa tämän laiskotuksen jälkeen saada unen päästä kiinni ja aamulla tekisi mieli herätä jo ennen kuutta. Onneksi on Neitinen, joka pakottaa nukkumaan vähän pidempään. (Nyt siis parina yönä ollaan kipitetty taas viereen neljän ja kuuden välillä, minusta se on jotenkin aivan ihanaa!)


Kukkapenkki, vielä vähän raakile. 

Tietysti tämä laiskotus saattaa myös johtua siitä, että ulkona paistaa aurinko ja pihahommat ovat alkaneet. Ollaan haravoitu Miehen kanssa yhdessä koko piha ja kukkapenkin punkaminen on aloitettu. Vielä kun saisi luvan istuttaa kaikki kukat ilman hallan pelkoa ulos! Tämä pieni punkaminen onkin sitten heti purkautunut järkyttävänä väsymyksenä (ja turvotuksena). Onneksi tätä odotusta ei pitäisi olla enää paljon jäljellä. Eilen alkoi virallisesti äitiysloma! Laskettuaika olisi siis 29.6.

Neitinen urheilemassa tennishallilla
 Neitinen pääsi tutustumaan uuteen paikkaan, Mies meni kaverinsa kanssa pelaamaan sulkapalloa tennishallille ja mehän tytöt lähdettiin kerrankin mukaan! Ja ai sitä riemun määrää. Minähän istuin lähestulkoon koko ajan lattialla ja heittelin tennispalloja ympäriinsä ja Neitinen niitä innolla juoksi hakemaan. Lopuksi pallot siivottiin kärriin, ihan yhdessä! Neitinen nautti tästä leikistä niin paljon, että sinne täytyy päästä uudelleen!

Pika-pitsaa
 Miehen ollessa töissä eräänä iltana hormonit halusivat pitsaa. Nyt heti. Tällä sekunnilla. Neitisellä oli juuri ruoka aika, joten mihinkään kauppaan ei voinut lähteä. Teinkin pika pitsapohjan leivinjauheella (Olisko ollut 3dl vettä, 2tl leivinjauhetta, ½tl suolaa ja jauhoja sopivasti), päälle ketsuppia, pakaste paprikaa, ananasta, jalopenoja ja juustoraastetta. Nam! Neitinen söi iltapalaksi ison palan ja vielä olisi pitänyt lisää saada (söi siis saman verran kuin minä-järkytys).

Leikkimässä


Neitinen on nyt alkanut viihtymään ulkona, viime kesänä ruoho oli ihan hyi- kamalaa- älä laita minua tähän. Lumi oli ihan yhtä kamalaa alkutalvesta. Mutta nyt. Ei malteta pukea vaatteita, vähän itkettää ja kitisyttää, kun haluaisin jo mennä! Myös sisälle tulo on välillä yhtä kamalaa. Mutta onpa itsestä ihanaa, kun ulkona saa olla! Hiekkalaatikon reunalla istuminenkin piristää huomattavasti, vaikka omassa pihassaan ei muita ihmisiä näekään. Ja myös tämä istuminen aiheuttaa väsymystä.  


"Et kyllä ota kuvaa, se on niin ruma!"

Mies teki toisen kerran elämässään kakkua. Viimeksi vuosi sitten äitienpäiväksi sekin. Nyt kokeiluun pääsi lime-valkosuklaa kakku, olipas se ihanaa! Ulkonäkö oli miehestä sen verran kamala, ettei kuvaa olisi saanut ottaa, eikä ainakaan kellekään näyttää. Minusta tämä hänen leipomisensa oli vain jotain niin suloista katsottavaa, hieman hermo kireällä, huonolla ohjeella, väärillä välineillä ja vielä että katson vieressä ja neuvon, ennen kuin menee vikaan. Noh, hengissä selvittiin ja Mieskin oli rennompi, kun tuli illalla töistä kotiin. :)

Lime-valkosuklaa juustokakku

Pohja:
150g digestive keksejä
75g sulatettua voita

Täyte: (Huom, tästä tulee todella ohut kakku, itse tekisin täytteen tuplana tai jopa triplana jos paljon syöjiä!)
2,5dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
120g valkosuklaata sulatettuna
1 limen raastettu kuori 
limen mehu (+lisää mehua, jos tulee vähän)
4 liivatelehteä

Kiille: (tämänkin tekisin isompana annoksena, puolitoista/kaksi kertaa)
3dl sitruuna-lime mehua (esim Juissi)
1½dl hyytelösokeria
(vihreää väriainetta)

Tee ensin pohja. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan pohjalle ja laita jääkaappiin. 

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen sulatettu suklaa, tuorejuusto ja limen kuori. Kuumenna mehu (noin puoli desiä nestettä) kiehuvaksi ja lisää liotetut liivatteet joukkoon. Sotke hyvin täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Tee kiille. Katso ohje valitsemastasi hyytelösokerista. Anna sen hieman jäähtyä ennen kakulle kaatamista. (Kaada kiille lusikan kautta, niin kakkun ei tule reikää). Anna hyytyä mieluiten yön yli (maku tasoittuu) tai useampi tunti.




2 kommenttia:

  1. Voitaisiin joku päivä mennä yhdessä jonnekin leikkipuistoon, jos jaksat? Kekkonen voisi testata vauvakiikkua ja syödä kilon hiekkaa...... :)

    VastaaPoista