3/04/2017

Mountain Buggy Duet- tuplarattaat

Päätin heti, kun tieto toisen lapsen tulemisesta oli varma, että tarvitsemme tuplarattaat. Neitisen ja Miehenalun ikäero tulee olemaan vain 1v 9kk, joten kauppa/shoppailu/kävely-reissuilla on mukavaa saada myös toinen lapsi kiinni johonkin, jos tarvitsee.

Päätöksen jälkeen piti vain valita, millaiset tuplat sitä hankkii. Vertailin ja kokeilin kaupassa muutamia ja totesin, että onpas ne järkyttävän isoja ja kömpelöitä ja kalliita! Siirsin tutkimukseni Googlen ihmeelliseen maailmaan ja löysin nämä Mountain Buggy Duet tuplarattaat.

mountain_buggy_duet_musta.jpg
Kapeus voitti!
Nämä rattaat ovat erittäin muuntautumiskykyiset: voi käyttää niin kaksosislla, sisaruksilla kuin myös yhdellä lapsella (lisävarusteena saa toisen istuimen paikalle Joey-sivukassin). Duet tuplaratas on mielettömän kapea, vain 63cm ilman turvakaarta! Esim Britaxin tuplaratas on 78cm leveä. Kapeus on suurin plussa, miksi halusin juuri nämä rattaat. Tiedän, että meidän tarve on suurinta juuri shoppailureissuilla tai kylätellessä kauempana. Siis juuri silloin, kun autoon pitäisi mahtua myös koko muu omaisuus. Halusin, että rattaat ovat ehdottomasti vierekkäin istuttavat, jolloin lapset saavat viihdyttää kiusata toisiaan.

Toinen vaadittu ominaisuus oli isot pyörät. Ilmakumipyörät olivat isompi plussa. Olen lueskellut muutamia palautteita, etteivät pyörät kestä käytössä, mutta myös yhtä monia palautteita, joissa kyseistä vikaa ei ole huomattu. Otan riskin ja toivon, että renkaat kestävät käytössä. Asun siis kaupungissa maalla, eli meidän tiet on mitä on. Etenkin talvella lumityöt on välillä vähän niin ja näin.. Isot pyörät siis toinen iso plussa.

Kolmas plussa on erikseen taittuvat kuomut. Vauva saa olla pienenä aina piilossa, mutta Neitinen ei piilossa kuomun alla viihdy, ainakaan hereillä.

Näillä kolmella seikalla päätin, että nämä tuplat ovat juuri meitä varten. Yritin tilata yhdet läheiseen lastentarvike liikkeeseen, mutta parin kk odotuksen jälkeen totesin, etteivät he todellakaan ajatelleet niitä tilata (vaikka kävin kolmesti niitä kysymässä). Minun onni. Eksyin Tori.fi sivuille ja löysin käytetyt, uuden veroiset, rattaat. Postitettuna maksoin rattaista 500e (maksoin postiennakolla, liian iso summa maksaa ennakkoon kellekkään). Uudet rattaat maksaisivat melkein 800e.

Rattaat tulivat ja kasaus (pyörien laitto ja kokoon taittaminen) onnistui helposti, vähän lunttasin ohjetta, etten jätä jotain tekemättä. Kylläpäs onkin helpot rattaat laittaa kasaan ja purkaa käyttöön! Vähän piti ohjetta tavata Miehen kanssa, mutta kun tajusi, miten mekanismi toimii, käyttö oli super helppoa.

Neitinen osoitti vähän mieltään, kun häntä kyytiin sovitin, laitan tästä kuvia myöhemmin, jahka pääpunaisena huutaminen helpottaa.. Neitinen jokatapauksessa mahtui rattaisiin oikein hyvin ja mahtuu vielä pitkään. Istuinosan leveys on 29 ja pituus makuullaan 74cm (tästä tietysti jalat tulee yli). Istuinosa on takaosasta leveämpi, noin 31cm. Keskellä ja sivuilla on runkoa, joka vähän kaventaa istuinaukkoa. Eipähän tipu kyydistä.

Jännityksellä odotan, että Sisko tulee perheineen kylään, jotta pääsemme testaamaan rattaita tositoimissa myös herra melkein 4v kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti